HOE ZORG JE VOOR EEN LEREN PORTEMONNEE?

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 18:18

Als je al een leren portemonnee hebt en er voor wilt zorgen, zal ik je vertellen hoe je dat moet doen.

Het zorgen voor de juiste staat van de leren portemonnee vertaalt zich in de meeste gevallen in zowel het goede uiterlijk als het vele jaren gebruik - regelmatig schoongemaakt en vernieuwd leer kan ons vele jaren dienen. Hier zijn enkele tips voor het dagelijks onderhouden van leren portemonnees voor heren.

1. VERZORG DAGELIJKS VOOR HEM

Leer is een zeer sierlijk materiaal, maar het heeft ook zijn beperkingen. Zorg ervoor dat u uw portemonnee niet in één zak draagt ​​met sleutels, sleutelhanger, flashstation, munten en andere scherpe voorwerpen die het oppervlak kunnen beschadigen.

Zorg voor de omgeving van je portemonnee, maar ook voor het interieur!

Denk na over wat je erin stopt en stop het niet met te veel items - dit houdt het heel lang in zijn originele, nette vorm. Houd er rekening mee dat het leer dat eenmaal is uitgerekt, niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm en dikte. Dit betekent dat een verwaarloosde portemonnee zijn elegante vorm niet terugkrijgt en een uitgerekte portemonnee meer vatbaar is voor mechanische schade. Houd er rekening mee dat overmatige belasting van de portemonnee zelfs kan leiden tot scheuren van de naden en gewrichten van de huid.

2. BEWAAR JE PORTEMONNEE

Een leren portemonnee heeft, net als schoenen van dit mooie materiaal, onderhoud nodig. Om het oppervlak van de portemonnee er elegant uit te laten zien, is het de moeite waard om deze te beschermen en deze procedure regelmatig eens per kwartaal te herhalen.

Het enige wat u hoeft te doen is een beetje schoensmeer of glycerine op het oppervlak wrijven met een zachte doek en het leer vervolgens glanzend maken. Als je een lakleren portemonnee hebt gekozen, probeer dan olijfolie en conserveer geverfde leren portemonnees met een 1: 1 mengsel van bijenwas en terpentijn. Dankzij dergelijke behandelingen is uw portemonnee beter bestand tegen vervuiling, water en de negatieve effecten van zonlicht.

Gebruik in ieder geval een zachte doek, bij voorkeur flanel, om te polijsten.

3.HOE ZIT HET MET VUIL?

Als onze portemonnee is gemaakt van klassiek, ongeverfd leer, is de perfecte manier om vuil te verwijderen het gebruik van een delicaat mengsel van water en azijn; azijn mag alleen een toevoeging zijn en het mengsel moet met een vochtige, niet te natte, zachte doek op de portemonnee worden aangebracht.

Vetvlekken kun je het beste schoonmaken met een mengsel van terpentijn en opgeklopt eiwit. Dit geldt ook voor zeer delicaat leer, zoals een slangenhuid. Portemonnees van licht leer en wit leer kunt u het beste eerst proberen schoon te maken met een gewone gum.

4. DROOG DE NATTE PORTEMONNEE OP KAMERTEMPERATUUR

Als je portemonnee nat wordt, vergeet hem dan niet te drogen in direct zonlicht of op een radiator. Hoge temperaturen zorgen ervoor dat de huid van structuur verandert en hard, stijf en ruw wordt. Bewaar je portemonnee op een droge plaats uit de buurt van hitte en droog hem bij kamertemperatuur. Het kost meer tijd dan bijvoorbeeld uw portemonnee te drogen met een föhn, maar als u geduld heeft, zal uw portemonnee zeker weer volledig werken en uw ogen behagen met een onberispelijke uitstraling.

Te veel krassen en vuil? Tijd voor een nieuwe portemonnee!

Sommige vlekken en scheuren zijn helaas niet te repareren. Leer, hoewel zeer duurzaam, heeft zijn grenzen. Zout- en inktvlekken trekken in de huid en zijn bijna niet te verwijderen. Als je portemonnee beschadigd, zichtbaar vuil is of zijn oorspronkelijke vorm heeft verloren, overweeg dan om een ​​nieuwe te kopen. Een brede selectie van verschillende soorten lederen portemonnees in de Barbara's Wallet online winkel zal je zeker in staat stellen om het perfecte, elegante model te kiezen dat je heel lang van dienst zal zijn. Bekijk ons ​​aanbod!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.